Завершено черговий етап реформування системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки: Нацагентство кваліфікацій схвалило ще 7 профстандартів

06.01.2024 21:26

Держспецзв’язку продовжує роботу над посиленням кадрового потенціалу у сфері інформаційної безпеки та кібербезпеки. Національне агентство кваліфікацій на своєму засіданні схвалило останніх 7 із 15 запланованих до прийняття в 2023 році професійних стандартів з переліку професій у сфері кібербезпеки.

Йдеться про такі розроблені фахівцями Держспецзв’язку за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» професії:

Нагадаємо, що напередодні Національне агентство кваліфікацій схвалило перші 8 висновків до професійних стандартів, які були розроблені Держспецзв’язку в 2023 році.

Таким чином, було закінчено наполегливу 2-річну роботу з розробки комплексу професійних стандартів організаційно-технічного спрямування (21 професійний стандарт).

Нагадаємо, що в 2021 році Держспецзв'язку розпочала реформу профільної освіти. Реформа ґрунтується на створенні Національної рамки кваліфікації у сфері кібербезпеки та захисту інформації (National Cybersecurity Qualification Framework), запровадженні системи професійних стандартів і створенні в Україні мережі незалежних кваліфікаційних центрів.

Такий підхід враховує найкращі світові практики, спирається на досвід Європейської рамки кваліфікацій та американської Стратегічної освітньої ініціативи у сфері кібербезпеки. Загалом до державного класифікатора професій було внесено зміни та додано нові професії у галузі кібербезпеки та інформаційної безпеки (наразі їх 27).

https://cip.gov.ua/ua/news/zaversheno-chergovii-etap-reformuvannya-sistemi-pidgotovki-kadriv-u-sferi-kiberbezpeki-nacagentstvo-kvalifikacii-skhvalilo-she-7-profstandartiv 


| Всі новини

Контакти